Beklimming van de Sylarna

De vorige dag was weer “redelijk” geweest. De temperatuur overdag een graad of zes en tijdens de sneeuwbuien iets lager, maar de wind was in de rug en af en toe wat zon, dus best te doen.

Normaal schijnt, het in dit jaar getijde, overdag tussen de 14 en 18 graad te zijn, droog en zonnig. Maar tot nu toe nog niets van gemerkt.
De weersvoorspelling voor de volgende dag klonk goed, temperatuur zou iets stijgen en er zou veel meer zon zijn. Een mooi dag om de Sylarna te beklimmen en te genieten van het fantastische uitzicht dat er zou zijn.
Kenners van dit gebied vertelden dat wanneer de Sylarna ’s morgens na 10 uur nog in de wolken zou zijn het die dag niet beter zou worden.

Bij het opstaan ’s morgens vroeg was alles in de wolken en sneeuwde het, maar het was nog geen tien uur.
Tegen 10 uur op pad, soms was de Sylarna even te zien om binnen een paar minuten weer geheel in de wolken te zijn.
Eerst het dal in en dan naar boven op weg naar de top. Onderweg begon het weer te sneeuwen, eerst natte sneeuw maar hoe hoger we kwamen hoe droger de sneeuw.
Heel af en toe, tussen de sneeuwbuien door, even, nog geen 5 minuten, de zon.

De top werd niet bereikt, de sneeuwlaag werd steeds dikker en de voetstappen achter je verdwenen onder de nieuwe sneeuw.
Veel uitzicht was er ook niet, mist wolken en sneeuw.
Dus maar teruggelopen, stappend op stenen en soppend door de drassige stukken.

Al is het jammer dat de top niet bereikt was, toch een fijne tocht. Heerlijk te lopen door de ruige natuur zonder de last van een zware rugzak.
Ook nog iets bijzonders gezien, de edelweiss van Noorwegen en Zweden, de ijsranonkel. jammer genoeg niet gefotografeerd.
Dus even foto geleend van Wikipedia.


Het fjällstation van Sylarna

5 gedachtes over “Beklimming van de Sylarna

  1. @Nicolien: Voor mij geldt dat ik niet te lang in een drukke stad of in een omgeving met veel mensen moet verkeren, niet goed voor mijn gemoed.
    @maria: Buiten is er de ruimte, of eenzaamheid als je dat wilt. maar in de fjällstations is het gezellig, heel makkelijk contact en altijd wel iemand te vinden om mee te praten. Overigens was ik niet alleen op stap, dus zo eenzaam was het nou ook weer niet.
    groet Luuk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s