Tempo doeloe – Golven op Base-G

De hoogste en mooiste golven op Base G waren aan de kant van de kaap Soeadja.
Niet altijd natuurlijk, maar bij een goede deining op de oceaan kwamen ze aanrollen.

Echt goed zwemmen kon je op Base G niet, veel zeegras en daarin zee-egels en zeeslangen. Aan het eind van het ondiepe gedeelte een smal rif en daarna ging het steil naar beneden.
Het zwemmen daar was gevaarlijk vanwege de sterke stroming langs het rif, maar daar aan de kant van de kaap, daar kon je heerlijk je laten meesleuren en rond laten tollen door de golven.

Gepubliceerd door

luuk1945

Fotografie, lezen, wandelen, schilderen, films ... woont in Gorssel

Een reactie op “Tempo doeloe – Golven op Base-G

  1. Als er weer eens huizen hoge golven waren gingen we op grote strak opgepompte tractor banden de golfvelden in, niet te dicht bij het strand komen, want van de band af gekieperd de golven in was het moeilijk boven de wervelingen van golgslagen en zand te komen. Voor onze hele familie clan was het elke keer een heerlijke sportieve belevenis in de aanrollende woeste golven in de banden te blijven! Bij een rustperiode in het golfpatroon was het heel snel naar het strand zwemmen en daar vaste voet aan de grond te krijgen, geholpen door de volwassenen. BBQ aan de bosrand en altijd levende muziek, terugziende een echte “bounty party”.

    ’t Is vaak voorgekomen dat tijdens stormtijdingen “ervaren” zwemmers te ver de zee in gingen, door de sterke stromingen niet meer naar het strand konden zwemmen en verdronken. De gewaarschuwde politie op Base G kwam dan te laat om een leven te redden.

    Groet Ruud Schmidt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.