Wandeling in, om en bij het Korenburgerveen

Van noordwest naar zuidoost loopt de spoorlijn Lichtenvoorde-Groenlo – Winterswijk door het gebied met de venen. Ten noorden van de spoorlijn ligt het Meddose veen, het beboste zuidelijke gebied (zie kaart hieronder) is het Korenburgerveen en het noordwestelijke gebied is het Vragender veen.

Alleen door het Meddose veen loopt een wandelpad. Wil men de andere venen in dan kan dat alleen onder begeleiding, voor het Vragender veen kan dit via deze website gebeuren.

Om er te komen:Voer Arrasveldweg, 7101 Winterswijk in uw navigatiesysteem in, of neem vanaf Winterswijk de provinciale weg richting Groenlo (N319). Ongeveer één kilometer buiten de bebouwde kom linksaf richting bungalowpark ’t Rommelgebergte. Na ruim één kilometer scherp linksaf de Arrasveldweg op. Na ongeveer 200 meter is links van de weg de parkeerplaats.De lengte van het tweede deel van de wandeling is 15 km.

GPS bestand van de wandeling:  Download (234 kB)

Route:  De wandeling start daar waar de twee lussen elkaar raken, eerst de rode paaltjes route om de venen heen en vervolgens  de gele paaltjes route door bos en langs akkers.De wandeling is en de foto’s zijn op 30 april 2011 gemaakt.2 gedachtes over “Wandeling in, om en bij het Korenburgerveen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s