Wandeling rond Diepenheim

De wandeling gaat grotendeels over onverharde wegen en paden, aan het eind is een stuk dat iets meer dan 2 km over een verharde weg gaat.
De start is bij het de pastorie van de Johanneskerk, Grotestraat 3a 7478 AA, te Diepenheim.
De wandeling gaat door het dal van de Regge, langs de Schipbeek, de Molenbeek, langs en over de landgoederen Huis te Diepenheim, Westerflier en Nijenhuis, en gaat door kleinschalig landbouw gebied.

De lengte van de wandeling is iets meer dan ongeveer 18 km.


diepenheim_20140320_kaart

diepenheim_rond_20140321_01Johanneskerk

diepenheim_rond_20140321_07Dal van de regge

diepenheim_rond_20140321_11Tolbord

diepenheim_rond_20140321_13Bron Regge

diepenheim_rond_20140321_14pad naar de Schipbeek


De lengte van de wandeling is 18,2 km.

GPS wandeling rond Diepenheim: Download
Route beschrijving wandeling rond Diepenheim: Openen

De start is bij het de pastorie van de Johanneskerk, Grotestraat 3a 7478 AA, te Diepenheim.

Route:

 1. Ga vanaf de parkeerplaats rechtsaf richting de Johanneskerk, loop deze voorbij net als het toegangshek van Huis te Diepenheim en neem de eerste weg links, de Odammerweg richting begraafplaats.
 2. Voorbij de begraafplaats gaat de verharde weg over in een gravelpad, fietspad. Dit pad slingert en maakt dan een haakse bocht naar rechts en komt uit op de Wilgemansweg, verhard.
 3. Ga hier rechtsaf, over de Regge, en sla dan linksaf, een zandweg. Deze zandweg slingert tussen weilanden door en komt bij een houtenbrug over de Regge, ga deze brug over en loop door tot de T-splitsing. Ga daar rechtsaf.
 4. Bij de kruising rechtdoor, pad waar fietsen niet toegestaan zijn. (Toen ik er liep lagen er grote bulten zand op het pad en ben daar langs gelopen). Ga hekje door en linkssaf het graspad langs de bosrand op.
 5. Dit pad maakt een haakse bocht naar rechts, weer langs de bosrand en loopt daarna over de akker, weiland, naar de bosrand verder op.
 6. Bij deze bosrand aangekomen linksaf en verder lopen over dit pad. Dit pad maakt een haakse bocht naar rechts en komt uit op een kruispunt met brede bospaden. Ga hier linksaf.
 7. Dit brede bospad komt uit op een verharde weg, de Westflierweg, hier linksaf. De verharde weg maakt een bocht naar links, heet nu Deventerdijk, passeert een slagboom en een bord met toltarieven. Gaat langs het kasteel Westerflier, en maakt een bocht naar rechts, nog steeds deze verharde weg volgen.
 8. De verharde weg gaat over een brug over de Regge. Hier ligt, links, de bron van de Regge. De weg volgen tot de picknickbanken, daar rechtsaf, veerooster over, het fietspad op. Dit fietspad maakt een bocht naar links, dan naar rechts, weer naar links en nogmaals naar rechts en komt uit bij de Schipbeek.
 9. De schipbeek oversteken en het fietspad blijven volgen. het fietspad komt uit op de Goordijk, verhard. Daar linksaf. Aan het eind naar rechts de brug over en dan meteen weer naar links de Kanaaldijk op, onverhard.
 10. Eerste pad naar links ingaan, bij paaltjes en bosje. Dit pad komt uit op de Huttenkampdijk, daar rechtsaf en doorlopen tot de Pierinkdijk, verhard, en daar linksaf. Doorlopen tot de brug over de Schipbeek, de boerderij aan de overkant is een voormalige herberg bij een oude sluis in de Schipbeek. Voor de brug rechtsaf gaan, het pad langs de Schipbeek op.
 11. Het pad langs de Schipbeek blijven volgen tot de volgende brug over de Schipbeek. De verharde weg oversteken en verder langs de Schipbeek. Doorlopen tot bruggetje over de Schipbeek daar links, de schipbeek over.
 12. Rechtdoor gaan langs de camping, dit is de Esweg. Bij kruising rechtdoor. De provinciale weg, N824 Needseweg, oversteken en eerste pad links ingaan, het bos in en boerderij aan rechterkant. Dit pas door het bos uitlopen tot verharde weg, de Nijhofweg. Daar rechtsaf.
 13. De verharde Nijhofweg uitlopen tot deze komt bij een T-splitsing, de Watermolenweg. Daar rechtsaf. Rechts is de watermolen Haller te zien.
 14. Tegenover de watermolen linksaf, pad langs een akker. Dit uitlopen tot eind, door hekje en dan linksaf. Het pad komt uit bij een water met een eiland erin. Recht doorgaan, water aan de linkerhand.
 15. Het pad slingert tussen grote bomen door en komt uit bij een weitje aan de rechterkant. Voorbij het weitje linksaf gaan. Dit pad maakt een bocht naar rechts. Bij het bruggetje recht doorgaan, bruggetje niet over.
 16. Het pad uitlopen tot verharde weg, de Nijhuizerweg. Rechts is het kasteel Nijenhuis te zien. Bij de Nijhuizerweg linksaf en na de brug over de Molenbeek rechtsaf, het pad langs de Molenbeek in.
 17. Dit pad  komt uit bij een bruggetje over de Molenbeek, pad maakt daar haakse bocht naar rechts. Dit bruggetje over gaan en eerste pad naar links in gaan.
 18. Dit pad komt uit op de Goorseweg, verhard. Hier linksaf gaan en dan rechtsaf de 2e Zomerdijk in. Bij kruising met Pluimersdijk linksaf, de Pluimersdijk op. Bij T-splitsing met eerste 1e Zomerdijk rechtsaf.
 19. Bij T-splitsing met Oude Goorseweg linksaf gaan. Doorlopen tot de volgende T-splitsing, daar linksaf, de Raadhuisstraat op. Niet veel verder rechtsaf het landgoed van Huis te Diepenheim in.
 20. Eerste pad rechts in gaan. Dit pad maakt een haakse bocht naar rechts en dan naar links, loopt aan de rand van een weiland en komt uit op een verharde weg. Daar linksaf en bij de boerderij rechtsaf het pad langs de bosrand op. Dit pad maakt een grote bocht naar links en dan een haakse bocht naar rechts.
 21. Het pad langs de bosrand maakt het eind een bocht naar links en gaat over een breed pad.Het eerste pad links ingaan, dit pad loopt door het moeras. Dit pad uitlopen tot T-splitsing bij kasteel Huis te Diepenheim. Daar rechtsaf.
 22. Vervolgens linksaf en de weg met een bocht naar rechts volgen. Door de porrt van Huis te Diepenheim en dan linksaf de Lochemseweg in. Iets verder is het startpunt, de parkeerplaats bij de pastorie van de Johanneskerk.

diepenheim_rond_20140321_21Vistrap in de Schipbeek
diepenheim_rond_20140321_24watermolen Haller

diepenheim_rond_20140321_27Molenbeel

diepenheim_rond_20140321_29Kasteel Nijenhuis

diepenheim_rond_20140321_32pad bij Huis te Diepenheim


De wandeling en foto’s zijn gemaakt op 20 maart 2014.

5 gedachtes over “Wandeling rond Diepenheim

 1. Luuk, je hebt me echt met boter en suiker. De Regge is helemaal mijn loopje, liefs buiten het seizoen als de kanogasten nog gewoon aan het werk zijn. Soms neem ik me voor om bijvoorbeeld naar de Wieden te gaan en dan sta ik verdorie ineens weer op de P bij kerkhof Het Laar. De laatste zijn ze wel erg aan het hannesen met de Regge. Het moet allemaal weer heel anders, bij Dalfsen en Ommen worden de beddingen verlegd, drijft het zand, worden nieuwe paden, knooppunten en bruggen aangelegd. Mijn lol is er aardig vanf aan het gaan, de Regge wordt een soort toeristische attractie terwijl hij eerst zo onbekommerd stroomde. Zondags loop je er in de file. Prachtige foto’s, Luuk, het gaat weer aardig bij me jeuken.
  Kasteel Nijenhuis, voor mij zo dichtbij maar ik ben er nog nooit geweest, misschien eens van de zomer als er een mooie tentoonstelling is.

 2. Dag Luuk,
  Onder andere doordat we lekker waren gemaakt door de mooie foto’s heb ik met een vriend je wandeling ook gelopen en we hebben er zeer van genoten. Ook heerlijk uitgerust onder de bomen bij de watermolen. Vriendelijke bediening.
  Het was alleen jammer dat we af en toe wat storende onduidelijkheden en foutjes zijn tegengekomen:
  3. Aan het eind v.d. Wilgemansweg moet je wel rechtsaf, maar niet over de brug van de Regge.
  7. moet volgens mij zijn: Dit brede bospad komt na een slagboom uit op een verharde weg: Ga linksaf Deventerdijk, waar je verderop een bord passeert met toltarieven. (hier geen slagboom dus in de beschrijving; Westflierweg hoeft voor duidelijkheid juist niet genoemd).
  8. De verharde weg ….Hier ligt RECHTS de bron van de Regge.
  9. Jammer dat je geen verhaaltje hebt over de meer dan 200 jaar oude boom waar je kunt inklimmen.
  Verder over de website; die vind ik werkelijk heel mooi onder andere door de zwarte kaders en vele foto’s. Alleen was het kaartje c.q. de luchtfoto slecht te gebruiken als hulp tijdens de wandeling. Dan is een gewoon kaartje toch duidelijker vind ik. Het is wel fijn dat er een kaartje èn een beschrijving is; dan is het toch vaak eenvoudiger oriënteren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s