Wandeling van Deventer naar Wijhe

De wandeling gaat grotendeels  over verharde wegen en paden.
De start is  bij het voetveer op de westelijke oever van de IJssel, Worp 7419 AD Deventer.
De wandeling gaat, tot Olst, over de dijk langs de westelijke kant van de IJssel, bij Olst wordt de IJssel overgestoken met de veerpont. Daarna richting Wijhe via de Duursche Waarden.

De lengte van de wandeling is 23 km.


 

De lengte van de wandeling is 23 km.

GPS wandeling Deventer – Wijhe: Download (19,7 kB)
Route beschrijving wandeling Deventer – Wijhe: Openen


De start is  bij het voetveer op de westelijke oever van de IJssel, Worp 7419 AD Deventer.

Route Deventer – Wijhe:

 1. Op kruispunt van Worp en Bolwerksweg voor het IJsselhotel over het verharde pad het stadspark in lopen.
 2. Dit pad gaat de dijk op en gaat over in een fietspad, dit fietspad opgaan in richting van de spoorbrug over de IJssel. Dit fietspad blijven volgen tot de kruising met de Meermuidenseweg.
 3. Daar rechtdoor de dijk op, de Bandijk. Deze dijk blijven volgen tot de plaats Terwolde.
 4. Daar op de kruising met de Deventerweg rechtsaf de dijk volgen, dit is nog steeds de Bandijk.
 5. De dijk blijven volgen. De naam van de dijk gaat over van Bandijk in IJsseldijk.
 6. Na het plaatsje Welsum rechtsaf de Veerweg op gaan. Aan het eind de veerpont naar Olst nemen.
 7. Na het oversteken van de IJssel recht doorgaan de Veerweg op. Aan het eind de Rijksstraatweg oversteken en dan linksaf naar beneden gaan, dit is de Benedendijk.
 8. De tweede straat rechts, de Rozestraat, ingaan. Aan het einde van deze weg links af slaan en recht doorgaan tot aan De Meenthe. De Meenthe oversteken en en rechtdoor de en de weg onderaan de dijk volgen totdat links een geasfalteerde weg de dijk op gaat.
 9. De weg links opgaan en de Rijksstraatweg oversteken. en het pad naar beneden nemen. Onderaan de dijk het pad verlaten en rechtsaf onder aan de dijk door gaan.
 10. Dijk maakt een bocht naar links en onderaan de dijk doorlopen tot een metalen hek. Daar de dijk opgaan en de dijk in dezelfde richting blijven volgen.
 11. De dijk maakt een bocht naar rechts en daar linksaf de Tichelstraat ingaan
 12. Aan het einde van deze weg linksaf de Fortmonderweg opgaan. De Fortmonderweg maakt een haakse bocht naar rechts, dan even naar links en rechts.
 13. De Fortmonderweg blijven volgen. Bij het bos maakt de Fortmonderweg weer een haakse bocht naar rechts en ook daar de Fortmonderweg blijven volgen.
 14. Voorbij de parkeerplaats aan de rechterkant maakt de Fortmonderweg weer een bocht naar rechts en komt uit bij een brug. Deze brug overgaan.
 15. Door lopen tot de kruising en daar rechtsaf het fietspad opgaan. Het fietspad blijven volgen.
 16. Het fietspad gaat de dijk op en boven aan naar links en over het gras onder de dijk de weg vervolgen.
 17. Doorlopen tot aan het huis op de dijk, daar de dijk opgaan en de Rijksstraatweg oversteken en dan weer naar beneden het Mollenpad op.
 18. Aan het einde linksaf de Scherpenzeelseweg op.Bij het kruispunt me De Omloop oversteken en linksaf de De Omloop ingaan. Vlak voor de rotonde rechtsaf het voetpad op.
 19. Het voetpad blijven volgen tot de Raalterweg, daar linksaf naar de rotonde. De rotonde oversteken en rechtdoor de Veerweg opgaan.
 20. De veerweg maakt een bocht naar rechts doorlopen tot de Camperplaats. Dit is het eind punt van de route.


De start is de camperplaats aan de haven van Wijhe, Veerweg 8131 Wijhe.

Route Wijhe – Deventer:

 1. Vanaf de camperplaats de veerweg omhoog lopen richting rotonde. Vlak voor de rotonde maakt de Veerweg een bocht naar links. De rotonde oversteken en recht doorgaan de  Raalterweg op.
 2. Aan de andere van de rotonde rechtsaf, het voetpad beneden de dijk op. Dit voetpad uitlopen. aan het eind maakt het voetpad een bocht naar links en gaat over op de weg Omloop.
 3. Doorlopen tot de kruising met de Scherpenzeelseweg. Daar rechtsaf de Scherpenzeelseweg op. Op de Scherpenzeelseweg doorgaan tot, aan de rechterkant het voetpad de Mollenweg. Daar rechtsaf.
 4. Aan het einde gaat de Mollenweg de dijk op. Daar de Rijksstraatweg oversteken en aan de linkerkant van het huis weer naar beneden gaan. Onderaan de dijk linksaf en onderaan de dijk doorlopen.
 5. Onderaan de dijk doorlopen tot het fietspad, daar rechtsaf het fietspad op. Dit fietspad uitlopen tot de Fortmonderweg.
 6. Daar rechtsaf en doorlopen en de brug overgaan. Na de brug maakt de Fortmonderweg een bocht naar links, dan is er een parkeerplaats aan de linker kant. Verder op maakt de Fortmonderweg een haakse bocht naar links, even verder op weer naar links en vlak er na een bocht naar rechts en dan een haakse bocht naar links.
 7. Doorlopen tot aan de kruising met de Tichelstraat, daar rechts af. Doorlopen tot waar de Tichelstraat weer omhoog gaat en uitkomt op de Groenedijk.
 8. De Groenedijk maakt een bocht naar links en doorlopen tot beneden aan de dijk geen afrastering meer is. Daar naar beneden gaan en linksaf onder aan de dijk doorlopen.
 9. De dijk maakt een bocht naar rechts, dus ook naar rechts onder aan de dijk doorlopen tot links een pad de dijk omhoog gaat.
 10. Hier linksaf de dijk op, de Rijksstraatweg oversteken en via de verhaarde weg naar beneden gaan. Onder aan de dijk rechtsaf.
 11. Deze weg uitlopen tot de De Meenthe. Deze oversteken en recht doorgaan. Daarna rechtsaf de Rozestraat in gaan. Bij de dijk uitgekomen linksaf gaan, de Benedendijk.
 12. Bij de weg aan de rechterkant schuin omhoog de dijk op gaan. De Rijksstraatweg oversteken en rechtdoor de Veerweg in gaan. Doorlopen tot de veerpont. De pont opgaan.
 13. Aan de overkant van de IJssel de veerweg aflopen en aan het einde naar links de dijk op, de IJsseldijk.
 14. Over de dijk doorlopen tot het dorp Terwolde, tijdens dit stuk gaat de naam van de dijk over van IJsseldijk in Bandijk.
 15. Bij Terwolde links aan houden en verder de dijk aflopen. Bij kruising met de Meermuidenseweg het fietspad (links aanhouden) op gaan en doorlopen tot De spoorbrug.
 16. Na de spoorbrug naar beneden gaan, links aanhouden, en het fiets/voetpad vervolgen.
 17. Doorlopen tot de kruising van Worp en Bolwerksweg, aan linkerkant IJsselhotel.
 18. Dit is het eindpunt van de route. Met het voetveer kan de IJssel overgestoken worden en is men in het centrum van Deventer.


De wandeling en foto’s zijn gemaakt op 15 maart 2017.

Gepubliceerd door

luuk1945

Fotografie, lezen, wandelen, schilderen, films ... woont in Gorssel

Een reactie op “Wandeling van Deventer naar Wijhe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.