Stelkampsveld – Beekvliet

Afgelopen dinsdag had ik me voorgenomen de volgende dag te gaan wandelen. De vooruitzichten waren goed,”s morgens mist en in de middag zon. Ik had zo gedacht dat ik met de wandeling zou beginnen als de mist net een beetje optrok en de zon zou verschijnen.

Echter, de mist hield aan en het werd steeds donkerder en de temperatuur schommelde tussen -1 en 0 graad Celsius. Heet trok me niet aan om te gaan wandelen en et vooruitzicht, van het weer, was beroerd, geen zon, maximaal 2 graad en zware bewolking en nevel. Dus maar thuis blijven en misschien morgen maar.

Alleen ik had niet met de loodgieter gerekend. Die was niet bij mij aan de slag maar bij de buren linksboven. De man of vrouw, ik heb bij dat loodgietersbedrijf nog geen vrouw gezien, was veel aan het boren in beton. Lekker rustig boren, niet langzaam niet snel met heel hoge toeren. maar er tussen in. En lang soms wel 5 minuten achter elkaar. De loodgieter had waarschijnlijk gehoorbeschermers maar ik niet.

De toon was zo intens dat ik die voelde in mijn bovenkaak, ik kreeg kaak,kies en hoofdpijn ervan. Dit heb ik nog nooit ervaren, behalve dan bij de tandarts in vervlogen tijden toen die nog met langzame boortjes werkten (gelukkig is dat niet een van onze nationale tradities geworden).

Het was zo erg dat ik dacht, ik ga weg, ik ga wandelen en blijf zeker tot vier uur weg, want dan houdt zo’n loodgieter meestal wel op.

Zo gezegd zo gedaan en ik was om 16.30 uur weer thuis.

De rivier of riviertje dat je ziet is de Slinge en het gebied ligt tussen Barchem en Borculo. De wandeling die ik vandaag gemaakt heb was ongeveer 8 km en de route loopt via allerlei kleinere paden door het natuurgebied. Een grotere wandeling van 17 km, waar je ook door gedeeltes van het natuurgebied komt, is bij de mijn wandelingen te vinden, Beekvliet.

Ik ga er ook eens in het voorjaar wandelen, zeker op Stelkampsveld daar groeien heel veel riet orchissen, Spaanse ruiters en ook nog andere orchideeën. Ben benieuwd.

Gepubliceerd door

luuk1945

Fotografie, lezen, wandelen, schilderen, films ... woont in Gorssel

5 reacties op ‘Stelkampsveld – Beekvliet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.