Ja daaaaag

Ja daaaaag, dacht ik toen eergisteren aan het eind van de persconferentie aan Rutte werd gevraagd of er niet meer versoepeling in zat want we waren zo braaf en goed bezig geweest met afstand houden etc., had Rutte zelf gezegd: we waren goed bezig geweest.

Alsof Rutte onze papa is en de zoete kinderen van hem, het Nederlandse volk, beloond voor het goede gedrag, en dat ze nu weer wat meer met elkaar kunnen gaan spelen. Dat een NOS-journalist zoiets op die manier kan vragen. Doet hij dom om kritisch over te komen of is die dom.

Het virus bepaalt wat we wel of niet kunnen doen, niet Rutte. Of we laten het virus zijn gang gaan, waarbij misschien wel 100.000 doden vallen of beperken we de mogelijkheden van het virus zodat de medische zorg het aan kan en wachten we op een doorbraak in de medische wetenschap in de vorm van een medicijn of een vaccin.

Natuurlijk praat ik in eigen belang, want ik behoor tot de risicogroep; heb te lang doorgerookt en na het stoppen een hogere bmi gekregen, heb het grootste deel van mijn leven er al op zitten en ben een man.

Gepubliceerd door

luuk1945

Fotografie, lezen, wandelen, schilderen, films ... woont in Gorssel

2 reacties op ‘Ja daaaaag

  1. Het is een moeilijke keuze, er komen mensen in opstand tegen de beperkingen, er zijn er genoeg die er echt maling aan hebben, ik zie het ook in mijn buurt.
    Maar voor mensen met een eigen bedrijf die niet open kan nu, is het wel een probleem. De economie om laten vallen is ook een vorm van ziek worden.
    Gelukkig hoef ik hier niet over te beslissen, want Rutte brengt de boodschap wel, maar heeft wellicht ook een kring deskundigen om zich heen. Hij zal persoonlijk toch niet alleen die keuzes maken, en misschien staat hij niet eens overal achter wat hij zegt (zeggen moet).
    Alleen dat “vaderlijke” 😦 brrr dat komt volgens mij wel echt uit hem zelf.

    Ik heb nooit gerookt, maar behoor wel tot de risicogroep, en na een uitstapje begreep ik waar die regel voor is, voor mij niet moeilijk, maar toch kan ik me voorstellen dat mensen met een eigen bedrijf nu thuis zitten met hun handen in het haar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.