Herinnering aan een waterleiding

Toen ik deze luchtwortel van een den boven het zand zag uitsteken moest ik meteen aan ons huis aan de van der Crablaan in Hollandia in Papua (Nieuw Guinea) denken. Die herinnering heeft niet met bomen of natuur te maken. In Papua zijn natuurlijk wel bomen met luchtwortels zoals de mangrove en andere in het oerwoud waarvan ik de naam niet ken.

Nee het is eigenlijk heel prozaïsch, het deed me denken aan de waterleiding daar. De buis van de waterleiding naar ons huis liep bovengronds. Net als de luchtwortel was de waterleidingbuis bevestigt aan pinnen die in de grond staken en lag ongeveer even ver boven de grond. Alleen de grond er onder was geen zand maar donkerrode grond.

Het verbaasd me toch altijd hoe ineens de , toch niet belangwekkende, herinneringen uit het niets ineens naar voren springen. Het was een indrukwekkende tijd met dreiging van oorlog en een thuissituatie die ook niet erg fijn was, en dan is ineens die waterleiding er.

Gepubliceerd door

luuk1945

Fotografie, lezen, wandelen, schilderen, films ... woont in Gorssel

2 reacties op ‘Herinnering aan een waterleiding

  1. Het is wonderlijk hoe ons geheugen werkt. Ik ben blij met dit soort flash backs, want meestal kan ik dergelijke herinneringen niet vanzelf naar boven krijgen. Nu verwerk ik ze in logs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.