Dommerholtsweg

Als je over de Dommerholtsweg loopt, vanaf de Huzarenlaan naar de Kozakkenweg, zie je aan de rechterkant een aantal huizen tegen de bosrand aan liggen, waarvan ik dit huis, zie foto, het mooiste vind. Tussen dit huis en de Dommerholtsweg, een zandweg net als de Huzarenlaan en het begin van de Kozakkenweg, ligt een ruig grasland waarvan ik het idee heb dat dit ook zo zal blijven.

Maar zekerheid heb je niet. Aan de linkerkant van de Dommerholtsweg iets meer in de richting van de Kozakkenweg, heeft de gemeente Lochem, waar Gorssel onder valt, plannen om een nieuwe woonwijk te ontwikkelen. De landerijen die ze daarvoor willen gebruiken worden nu gebruikt als gras- of maisland, in die zin gaat er geen natuur verloren, maar het gaat wel drukker worden, meer wandelaars, fietsers, auto’s.

Mijn vraag is hoe wordt dat, toch wel grote gebied, ontsloten? Als het doorgaat wordt het kruispunt voor mijn appartement vast een stuk drukker, want daar ligt tot nu toe nog de enige ontsluiting naar het dorp en de doorgaande wegen.

Of het uitzicht van de bewoners van het huis hun weidse uitzicht gaan verliezen, in eerste instantie niet denk ik, maar de huizenhonger is groot en er zijn heel veel mensen die graag in het groene, rustige(??) Gorssel willen wonen.

Gepubliceerd door

luuk1945

Fotografie, lezen, wandelen, schilderen, films ... woont in Gorssel

Een reactie op “Dommerholtsweg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.